Granola

Food photography & Styling

Of het nou muesli of cruesli is, als het door de yoghurt kan vind ik het lekker. Als ontbijt, lunch of een klein schaaltje als toetje. Ik kan het daadwerkelijk op elk moment van de dag eten. Wel ben ik zo’n pietlut die de rozijnen eruit vist. Het zijn vaak van die droge keiharde dingen en die maken mijn schaaltje yoghurt en nu niet bepaald lekkerder op. Daarom ging ik zelf aan de slag met granola voor in mijn yoghurt. Het fijne van zelf maken is dat je zelf bepaalt wat je erin doet. Die van mij zit boordevol noten, dat vind ik het lekkerst.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Voor een flinke pot vol heb je nodig:

  • 200 gram havervlokken
  • 200 gram ongebrande noten
  • 1,5 eetlepel olijfolie of kokosolie
  • 1 eetlepel kruiden(kaneel, cacao of koekkruiden)
  • 40 gram geraspte kokos
  • 70 gram zaden of pitten(zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad)
  • 1 eetlepel honing of maple syrup
  • 75 gram gedroogde vruchten(banaan, abrikoos, cranberries)

Bereiding

Verwarm de oven op 160 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verwarm de kokosolie in een pannetje tot het vloeibaar is. Meng de kokosolie (of olijfolie) met de havervlokken, ongebrande noten, kruiden, kokos, zaden of pitten. Roer eventueel de honing of maple syrup ook door het mengsel. Verdeel het haver-notenmengsel over de bakplaat.

Bak de granola 20 minuten in de oven. Roer het na 10 minuten om.

Laat de granola afkoelen en voeg hierna de gedroogde vruchten toe. Bewaar de granola in een afgesloten pot. Het is ongeveer 2 tot 3 weken te bewaren.

Serveer de granola met yoghurt of kwark en eventueel vers fruit of een lik jam.