Salade met halloumi

Halloumi (Grieks: χαλλούμι; Turks: hellim; Arabisch: حلوم ḥallūm) is een traditionele, ongerijpte Cypriotische geitenkaas. De benaming halloumi (en soms varianten van die benaming) wordt wereldwijd gebruikt om grillkaas aan te duiden. Door zijn specifieke eiwitstructuur kan deze kaas worden gegrild, gebakken of gefrituurd, waarbij hij niet smelt en een krokant korstje krijgt. In het Midden-Oosten worden dit soort kazen ook vers gegeten.

Ingrediënten

  • 200 gram halloumi
  • 400 gram gemengde salade
  • 1/2 rode peper
  • scheutje olie

Benodigdheden

  • Schaal

Voorbereidingstijd
5 minuten
Bereidingstijd
15 minuten
Recept voor
2 personen

Instructies

Was de gemengde salade en laat deze uitlekken in een vergiet. Snijd de halloumi in stukjes. Maak het pepertje schoon.

Doe wat olie in de pan en verhit deze. Bak hierin de kaas lekker bruin. Voeg op het laatst het pepertje toe. Laat het geheel afkoelen.

Pak een mooie schaal en schik hierin de salade. Leg de halloumi met de pepertjes hierop.

Een makkelijke en heerlijke salade!

 

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Winkelwagen

0

Geen producten in je winkelwagentje.