Deze cheesecake heeft alles waar ik zo van hou in een cheesecake. Het is zacht, het is romig en het is onwaarschijnlijk lekker. Dat is dan ook meteen het grootste nadeel aan deze cheesecake.
Want kun je het bij één puntje houden? Het goede nieuws is dat deze yoghurt cheesecake niet overdreven zoet is. Dus je kunt hem niet alleen als dessert gebruiken, maar ook als ontbijt. En natuurlijk kun je het serveren bij de koffie.
Veel aardbeien
Aardbeien zijn nu al verkrijgbaar dus dit is het moment om deze yoghurt cheesecake met aardbeien te maken. Er gaat relatief veel gelatine in deze cheesecake doordat de structuur vrij zacht is. Het heeft wel wat extra steun nodig. Ik gebruik hiervoor de standaard maat gelatine blaadje die je in de supermarkt kunt kopen. Heb jij grote gelatineblaadjes dan is de helft voldoende.
Opstijven
Wel iets om rekening mee te houden is dat je de yoghurt cheesecake minimaal zes uur moet laten opstijven in de koelkast. En liefst een hele nacht. Dan weet je zeker dat het stevig genoeg is om goed te snijden. Ik wil nog wel eens ongeduldig zijn en natuurlijk smaakt het dan ook nog prima, maar het ziet er wat minder strak uit.