Aardbeien cheesecake

Deze cheesecake heeft alles waar ik zo van hou in een cheesecake. Het is zacht, het is romig en het is onwaarschijnlijk lekker. Dat is dan ook meteen het grootste nadeel aan deze cheesecake.

Want kun je het bij één puntje houden? Het goede nieuws is dat deze yoghurt cheesecake niet overdreven zoet is. Dus je kunt hem niet alleen als dessert gebruiken, maar ook als ontbijt. En natuurlijk kun je het serveren bij de koffie.

Veel aardbeien

Aardbeien zijn nu al verkrijgbaar dus dit is het moment om deze yoghurt cheesecake met aardbeien te maken. Er gaat relatief veel gelatine in deze cheesecake doordat de structuur vrij zacht is. Het heeft wel wat extra steun nodig. Ik gebruik hiervoor de standaard maat gelatine blaadje die je in de supermarkt kunt kopen. Heb jij grote gelatineblaadjes dan is de helft voldoende.

Opstijven

Wel iets om rekening mee te houden is dat je de yoghurt cheesecake minimaal zes uur moet laten opstijven in de koelkast. En liefst een hele nacht. Dan weet je zeker dat het stevig genoeg is om goed te snijden. Ik wil nog wel eens ongeduldig zijn en natuurlijk smaakt het dan ook nog prima, maar het ziet er wat minder strak uit.

Ingrediënten

  • theebiscuit 200 gr
  • boter 150 gr
  • aardbeien 250 gr
  • gelatine 10 blaadjes
  • verse roomkaas 400 gr
  • kwark 250 ml
  • slagroom 200 ml
  • suiker 100 gr
  • aardbeien om te garneren

Benodigdheden

  • Bakvorm 25 x 25 of diameter 26 cm
  • Bakpapier
  • Keukenmachine

Voorbereidingstijd
40 min
Bereidingstijd
4 uur en 40 minuten
Recept voor
16 stuks

Instructies

1. Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en meng door de koekkruimels. Bekleed de vorm met bakpapier. Verdeel de kruimels over de bodem en druk aan met een lepel op de bodem. Zet de vorm met bodem in de koelkast.

2. Pureer 250 gr aardbeien fijn in de keukenmachine. Doe dit vervolgens in een pannetje en verwarm dit. Week de gelatine in koud water. Voeg de blaadjes als ze zacht zijn toe aan de aardbeiensaus samen met de suiker en laat oplossen. Laat het mengsel vervolgens wat afkoelen.

3. Doe de roomkaas in een kom en klop met een mixer los. Voeg de slagroom toe en klop deze half stijf. Voeg dan de kwark toe en klop het mengsel nog even goed door. Roer de aardbeienpuree er door. Giet het roze mengsel op de koekbodem. Laat de aardbeien cheesecake vervolgens minimaal 4 uur of een nacht opstijven in de koelkast. Snijd de taart in blokken of punten en garneer met een paar plakjes aardbei.

Tip

Geen verse aardbeien verkrijgbaar of in huis? Gebruik dan ontdooide aardbeien uit de vriezer.

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print