Kippensoep met een oosters tintje

Coronatijd, kilootjes erbij en weten dat je af moet vallen maar intussen allerlei smoesjes verzinnen om maar niet te hoeven beginnen? Is dit voor jullie herkenbaar? Ik loop er al geruime tijd mee rond en heb nu de knop om weten te zetten en ben afgelopen weekend gestart met mijn dieet. Deze kippensoep past goed in het dieet en is erg smakelijk. De soep heeft de volgende voedingswaarde per kop soep:

calorieën: 157kcal, koolhydraten: 7g, eiwit: 11g, vet: 10g, verzadigd vet: 3g, transvet: 1g, cholesterol: 55mg, natrium: 779mg, kalium: 458mg, vezels: 2g, suiker: 4g, vitamine a: 303iu, vitamine c: 21mg, calcium: 47mg, ijzer: 1mg

De bouillon kan getrokken worden van kippenpoten maar ik heb in dit recept gebruik gemaakt van kalkoenfilet, omdat ik dat lekkerder vind. De bouillon hoeft, bij gebruik van een stukje kalkoenfilet of kipfilet, geen uur te trekken maar een half uur. Als je de kalkoen uit de pan haalt, is deze al gaar en valt vaak al uit elkaar.

Voor het maken van de slierten courgette heb ik een spiraalsnijder gebruikt. Deze maakt mooie lange dikke of dunne slierten.

Gaan jullie de soep een keertje maken? Laat me weten wat je ervan vindt en als je een mooie foto maakt en deze plaatst op Instagram, vind ik het leuk als je me daarin tagged.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • korianderzaad 0,5 theelepel
  • kruidnagel 1,5
  • geraspte gember 1 cm
  • ui in parten gesneden 0,5
  • water 750 ml
  • kipfilet of kippenpoten 250
  • vissaus 1 eetlepel
  • courgette 1
  • bosui 2
  • verse koriander 1 bosje
  • peper
  • zout

Benodigdheden

Voorbereidingstijd
1 uur
Bereidingstijd
1 uur
Recept voor
2 personen

Instructies

  • Doe het korianderzaad, kruidnagels, gember, rode ui, water, kippenpoten en de vissaus in een grote pan en breng aan de kook. Laat de bouillon minimaal een uur op laag vuur trekken. Verwijder de kip en laat deze even afkoelen. Verwijder het vel. De kip zal zo gaar zijn dat je het zonder moeite van het bot af kunt trekken en met vorken of met een mes in kleine stukjes kunt snijden. Breng de bouillon op smaak met peper en zout.
  • Vul 2 soepkommen met de courgetteslierten en leg hier de stukken kip erbovenop.
  • Voeg de hete bouillon toe en top de soep af met bosui, koriander en zout en peper naar smaak.
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print