Bonbons van pistache en witte chocolade

Mascarpone of cream cheese balls zie je veel nu en wist je dat die echt super simpel te maken zijn! Als je balletjes kan rollen, kan je deze bonbons ook maken. En wat ziet deze binnenkant van de groene pistache er mooi uit vind je niet? Ik gebruikte voor deze bonbons spullen van De Notenshop. Bij De Notenshop kan je o.a. noten bestellen die al in stukjes gehakt zijn, hoe makkelijk is dat! Bespaar je dus maar het pellen van de pistachenootjes. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan! De smaak van de smeuïge pistache met een laagje witte chocolade is goddelijk. Ik kan er geen genoeg van krijgen! En de witte chocolade druppels zijn ideaal om mee te bakken, de chocolade is echt zo gesmolten. Ik ben echt van het gemak in de keuken hè!

Ingrediënten

  • 75 gram pistache noten (stukjes) en 1 eetlepel voor de decoratie
  • 45 gram suiker
  • 50 gram amandelmeel
  • 1,5 eetlepel mascarpone
  • 150 gram witte chocolade

Benodigdheden

  • bakpapier

Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
4 uur
Recept voor
14-15 stuks

Instructies

  • Maal de pistachenoten stukjes fijn. Meng dit met het amandelmeel, suiker en de mascarpone. Maak er een bol van en leg deze 15 minuutjes in de koelkast
  • Rol daarna balletjes van het deeg van ongeveer 2cm bij 2 cm. Leg de bolletjes een half uur in de vriezer
  • Smelt de witte chocolade au-bain-marie
  • Haal de bolletjes door de gesmolten chocolade en leg ze op een plaat met bakpapier. Decoreer de bolletjes (meteen na het chocolade dippen) met stukjes pistache. Omdat de bolletjes een beetje bevroren zijn, prikken ze makkelijk aan een stokje. Ik gebruik een gebaksvorkje. Het maakt niet uit dat je aan de bovenkant nog wat gaatjes ziet, want daar doe je toch pistachenoten stukjes overheen
  • Laat de bonbons uitharden in de koelkast
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Winkelwagen

0

Geen producten in je winkelwagentje.