Chia pudding met aardbeien

Dit chia pudding ontbijt recept is makkelijk en zo lekker! Je maakt het een dag (of 2-3 uur) van tevoren en de volgende dag hoef je het alleen nog maar af te maken met de aardbeien.

Het is trouwens niet alleen lekker, maar ook nog eens super super gezond! Ze bevatten veel ALA, een omega-3 vetzuur. Dit is een essentieel vetzuur, wat betekent dat je het nodig hebt voor een goede gezondheid en alleen binnen kan krijgen door middel van je voeding. Daarnaast bevatten ze ook nog eens veel vezels en zijn ze dus goed voor onze stoelgang en om lang verzadigd te zijn. 

Je kan trouwens het beste de chia zaden eerst malen in een keukenmachine of vijzel. Er is namelijk aangetoond dat de stijging van de ALA waarden (de omega-3 waarde) alleen bij degenen was gestegen die gemalen chiazaad aten, maar amper of niet bij degenen die gewone chia zaden aten. Interessant hè? Het lijkt er dus op dat je alleen wat aan de omega-3 vetten uit chia zaad hebt als je ze eerst fijn maalt!

 

Ingrediënten

  • 3 eetlepels chiazaad
  • 150 ml melk (soort naar keuze)
  • 1-2 eetlepels maple syrup
  • 1/2-1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels aardbeienjam
  • 100 gram aarbeien

Benodigdheden

  • Schaaltje of pot

Voorbereidingstijd
5 minuten
Bereidingstijd
3 uur
Recept voor
2 porties

Instructies

 

De ingrediënten zijn voldoende voor 1 portie.

Begin een dag van tevoren (of minimaal 3 uur van tevoren) met de chia pudding. Het beste is om het chiazaad even in een keukenmachine, koffiemaler of vijzel te vermalen, al is het voor de smaak niet nodig. Meng daarna het chiazaad met de melk, maple syrup en kaneel. Proef zelf even hoeveel maple en kaneel je lekker vindt. Roer goed door en dek af. Laat dit minimaal 3 uur of een hele nacht afgedekt in de koelkast staan.

Doe een laagje aardbeienjam in een pot of schaaltje en doe daar vervolgens de chia pudding bovenop. Top af met aardbeien en desgewenst granola of amandelschilfers.

Eet smakelijk!

 

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print