Chia pudding met kersen

Eigenlijk kan je het basisrecept voor chia pudding met heel veel verschillende dingen combineren. In dit recept koos ik voor kersen, Griekse yoghurt kersen en granola. Super combinatie, perfect ontbijt recept!

Ingrediënten

  • 3 eetlepels chiazaad
  • 150 ml melk (soort naar keuze)
  • 1-2 eetlepels maple syrup
  • 1/2-1 theelepel kaneel
  • 100 gram kersen
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt kersen
  • 1 eetlepel granola

Benodigdheden

  • Schaaltje/pot

Voorbereidingstijd
5 minuten
Bereidingstijd
3 uur
Recept voor
2 porties

Instructies

 

Begin een dag van tevoren (of minimaal 3 uur van tevoren) met de chia pudding. Het beste is om het chiazaad even in een keukenmachine, koffiemaler of vijzel te vermalen, al is het voor de smaak niet nodig. Meng daarna het chiazaad met de melk, maple syrup en kaneel. Proef zelf even hoeveel maple en kaneel je lekker vindt. Roer goed door en dek af. Laat dit minimaal 3 uur of een hele nacht afgedekt in de koelkast staan.

Doe onderin de pot of schaaltje wat kersen. Voeg de chia pudding toe en top dit af met Griekse yoghurt kersen, kersen en wat granola.

Eet smakelijk!

 

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print