Chinese tomatensoep

Deze soep is gevuld met kip, noodles, taugé en bosui. Heerlijk voor als je niet zoveel tijd hebt om uitgebreid te koken. Het verschil van een Chinese tomatensoep ten opzichte van de klassiek versie is, dat hij iets zoet is. In de bekende pakjes en zakjes gaat er dus gewoon suiker in. Ik heb ook wel eens gelezen dat men appelmoes gebruikt om de soep te zoeten. Zelf gebruik ik gembersiroop, dan heb je meteen de smaak van gember en het zoetje. In plaats van vermicelli gaan er noodles in. Al met al een lekker en makkelijk soepje. Lekker met een stokbroodje erbij en smullen maar!

Ingrediënten

  • 200 gr kipfilet
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 650 ml kokend water
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 cm gember
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • handje tauge
  • 2 bosui
  • handje noodles

Benodigdheden

Bereidingstijd
35 minuten
Recept voor
4 personen

Instructies

  • Kook de kipfilet gaar in een pan met water in circa 15 minuten.
  • Snipper intussen de ui, pel de knoflookteentjes en schil de gember en snijd in kleine stukjes.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime soeppan op middelmatig vuur. Fruit de ui in de pan in circa 3 minuten, samen met de gember en pers ook direct de knoflookteentjes uit boven de pan. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee. Blijf goed doorroeren, zodat de tomatenpuree niet aan de bodem vastplakt.
  • Doe dan de bloem erbij en bak deze ook 1 minuut mee. Voeg dan de 100 ml water toe en laat het geheel op zacht vuur in circa 2 minuten een beetje indikken.
  • Doe dan de tomaten uit blik erbij (samen met het sap), samen met de gembersiroop, de bruine basterdsuiker, de azijn en de ketjap. Meng het kokende water met de kippenbouillonblokjes en doe ook dit erbij.
  • Kook de soep nu 10 minuten op laag vuur.
  • In de tussentijd zal je kip gaar zijn. Was ook alvast de bosuitjes en snijd in ringetjes.
  • Als de soep klaar is, pureer je deze fijn met behulp van een staafmixer. Voeg dan de noodles toe en kook deze 2 tot 3 minuten mee in de soep (afhankelijk van de kooktijd aangegeven op de verpakking). Doe dan de kip erbij en roer deze door de soep en verwarm nog even mee.
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print