Chocolade fudge met cranberry en pistache

Deze heerlijke fudge is een goed idee voor de Kerstdagen. De fudge is gemaakt van witte chocolade en gevuld met gedroogde cranberries en pistache nootjes. Het is in 15 minuten gemaakt alleen vergt het opstijven wat geduld.

Ingrediënten

  • 1 blik (397 gram) gecondenseerde melk
  • 400 gram witte chocolade
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 gram gedroogde cranberries
  • 100 gram pistache nootjes
  • extra cranberries en pistache voor de decoratie

Benodigdheden

  • Bakvorm 16 x 24 cm
  • Bakpapier

Voorbereidingstijd
15 minuten
Bereidingstijd
3 uur
Recept voor
40-45 stuks

Instructies

Deze fudge is razendsnel gemaakt, je hebt alleen wat geduld nodig bij het opstijven. Bekleed daarom eerst een bakvorm/ovenschaal van ongeveer 16 × 24 cm met bakpapier.

In een steelpannetje doe je de chocolade en gecondenseerde melk. Op een laag vuur laat je de chocola smelten tot je een egale massa hebt.

Wanneer alle stukjes chocola gesmolten zijn, voeg je vanille-extract, de cranberry’s en pistachenootjes toe. Roer ze goed (en vlot) door het mengsel heen en stort dit dan in de met bakpapier beklede bakvorm.

Gebruik een spatel om het gelijkmatig in de vorm te verdelen, verdeel dan de extra cranberry’s en pistachenootjes ter decoratie over de fudge.

Zet de schaal opzij zodat het kan opstijven, dit heeft wel een paar uur nodig. Zelf zet ik hem eerst een uurtje op het aanrecht en verplaats hem dan naar de koelkast. Na ongeveer 3 uur is hij al stevig genoeg om blokjes van te snijden, maar ik wacht zelf liever tot de volgende dag.

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Winkelwagen

0

Geen producten in je winkelwagentje.