Cranberry cheesecake glutenvrij

Onlangs ontving ik een mooi pakket met cranberry jam, sap en een hele doos vol met verse cranberries van Terschelling.

Van de verse cranberries heb ik compote gemaakt en dat is heerlijk op deze cheesecake. Cranberry compote smaakt trouwens ook heel erg lekker bij een stukje vlees, op een stukje brie of camembert.

Met onderstaande hoeveelheden bakte ik twee kleine cheesecakes en ik gebruikte daarvoor springvormpjes van 12 cm. Als je een grote cheesecake wilt bakken, verdubbel dan de hoeveelheden en verhoog de baktijd met minimaal 10 minuten.

Ingrediënten

  • 100 gr glutenvrije biscuit of als je geen glutenvrije cake wil dan zijn Bastogne koeken lekker
  • 50 gr boter gesmolten
  • 300 gr roomkaas
  • 90 gr suiker
  • 100 gr cranberries vers
  • 1 ei
  • 1 rasp van citroen
  • Cranberry compote
  • 250 gr cranberries vers
  • 1 tl anijszaad
  • 2 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 sap van een mandarijn
  • 100 ml water

Benodigdheden

  • 2 springvormen van 12 cm
  • bakpapier

Voorbereidingstijd
15 minuten
Bereidingstijd
30 minuten
Recept voor
2 kleine cheesecakes van 12 cm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150˚C
  • Doe de koekjes in een keukenmachine en maal fijn. Meng deze met de gesmolten boter.
  • Bedek de bodem van de springvormpjes met bakpapier en druk het koekjesmengsel op de bodem van de springvormen. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en zet tot gebruik even in de koelkast.
  • Doe de roomkaas en de suiker in de KitchenAid (of andere keukenmachine) en draai tot het soepel is. Voeg een ei toe en de rasp van citroen en draai tot het glad is.
  • Schep de cranberry’s door het mengsel heen en verdeel over de twee springvormen.
  • Zet in de oven voor 30 minuten of tot de bovenkant van de cheesecake stevig aanvoelt. Het mag nog een beetje wiebelen maar niet teveel.

Cranberry compote

  • Terwijl de cheesecake bakt maak je de cranberry compote. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat zachtjes pruttelen tot alle cranberries geknapt zijn. Laat afkoelen, verwijder de steranijs en het kaneelstokje en serveer bij de cheesecake.
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Winkelwagen

0

Geen producten in je winkelwagentje.