Cranberry sinaasappel tulband

Dit recept is alvast prima te gebruiken om in de Kerstsfeer te komen. De tulband bevat cranberry’s en sinaasappel een perfecte combinatie voor de Kerstdagen. Het zure van de cranberry’s en het zoete, bittere van de sinaasappel.

Genieten met dit recept!

Ingrediënten

  • 350 gram bloem (3x gezeefd voor de luchtigheid)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 240 gram boter op kamertemperatuur
  • 275 gram suiker
  • 4 eieren (middel)
  • 180 gram karnemelk
  • 80 gram sinaasappelsap (1 sinaasappel)
  • 240 gram verse cranberry’s
  • 2 eetlepels bloem
  • rasp sinaasappel
  • glazuur:
  • 125 gram poedersuiker
  • 2-3 eetlepels sinaasappelsap

Benodigdheden

  • Tulbandvorm van o.a. Patisse van 2,4 liter

Voorbereidingstijd
15 minuten
Bereidingstijd
50 minuten
Recept voor
12 stukjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet de vorm in en bestrooi deze met bloem.
  • Meng de gezeefde bloem, bakpoeder en zout in een kom.
  • Klop de boter met de suiker luchtig.
  • Voeg al kloppend de eieren één voor één toe en klop dit tot een egaal mengsel.
  • Voeg nu beetje voor beetje het bloemmengsel toe en klop of spatel kort tot het opgenomen is voordat je weer wat toe voegt.
  • Nu mag de karnemelk en het sinaasappelsap toegevoegd worden, klop of spatel het kort tot een egaal beslag.
  • Verdeel de 2 eetlepels bloem over de cranberry’s zodat de bloem rondom zit. Dit zorgt ervoor dat de cranberry’s niet allemaal naar de bodem zakken.
  • Spatel nu de cranberry’s en de sinaasappelrasp door het beslag en vul de vorm hiermee.
  • Bak de tulband in 50 minuten gaar.
  • Zet de oven na 30 minuten terug naar 150 graden voor de laatste 20 minuten.
  • Prik er na 50 minuten in met een sateprikker. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar. Anders mag hij nog 10 minuten in de oven en dan weer kijken of hij gaar is.
  • Laat de tulband 10 minuten afkoelen voordat je hem stort. Je ziet hem dan iets krimpen en loslaten aan de zijkanten.
  • Als de tulband helemaal is afgekoeld kan de poedersuiker en sinaasappelsap gemengd worden en het glazuur over de cake verdeeld worden. Als de glazuur niet smeuïg genoeg is wat water toevoegen.
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Winkelwagen

0

Geen producten in je winkelwagentje.