Dadelsoep uit de woestijn

Je hebt het vast nog niet eerder gegeten maar dit is een lekker soepje! Wist je dat bedoeïenen deze soep al maakten? De soep herinnert aan de tocht door de woestijn van het volk Israël, een echte woestijnsoep waar vroeger alles wat er in de woestijn te krijgen was ingegooid werd.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijn
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 1/2 liter groentebouillon
  • 200 gr ontpit dadels
  • 1/2 citroen
  • garnering crème fraîche
  • garnering bieslook

Benodigdheden

Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
25 min
Recept voor
4 personen

Instructies

  • Snij de ui in stukjes.
  • De knoflook mag ook in stukjes worden gesneden maar haal het hart er eerst even uit.
  • Snij de wortels en de bleekselderij in plakjes.
  • Doe de olijfolie in de pan en fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij tot ze glazig zijn.
  • Voeg de komijn, cayennepeper en de gerookte paprikapoeder toe.
  • Roer de bloem er doorheen en bak deze een halve minuut roerend mee.
  • Voeg de bouillon toe en blijf roeren tot het aan de kook is.
  • Laat de bouillon 5 minuten borrelen op een laag vuur.
  • Snijd de dadels in stukken.
  • Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan de soep.
  • De dadels mogen er ook bij in.
  • Laat de dadelsoep nog even zachtjes borrelen voor 10 minuten.
  • Pureer de dadelsoep
  • Proef de soep en voeg eventueel naar smaak nog wat citroensap toe.
  • Garneer met crème fraîche en bieslook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print