Fruitcrumble

Voor de tweede keer doe ik mee met #swiepswoepswap georganiseerd door de leukste juf @mandyandmore  Deze keer mocht ik een recept kiezen van @joorkitchen.nl  ik struinde zijn insta af en mijn keuze viel op deze fruitcrumble. Ik vond het verhaal achter deze foto ook zo mooi; het eerste recept wat @joorkitchen.nl maakte na een korte afwezigheid en wachtend op testuitslagen of medicijnen aanslaan. Hoop dat je inmiddels weer volledig up and running bent. Deze fruitcrumble is heerlijk! Gemaakt van frambozen, bosbessen en appel met een crumble van havermout en amandelmeel. De topping is Griekse yoghurt met passievrucht. Een verrukkelijk #swiepswoepswap dessert, ontbijt of tussendoortje.

Ingrediënten

  • Voor het fruit
  • 250 gram ontdooid diepvriesfruit (bramen, bosbessen, frambozen)
  • 2 passievrucht (of 6 stukjes diepvries passievrucht)
  • 2 groene appels
  • 1/8 theelepel zout
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel speculaas of koekkruiden
  • 1 eetlepel maizena
  • Voor de crumble
  • 75 gram havermoutvlokken
  • 75 gram amandelmeel
  • 1/8 theelepel zout
  • 75 gram boter op kamertemperatuur
  • 75 gram basterdsuiker
  • 2 theelepels speculaas of koekkruiden

Benodigdheden

  • Ovenschaal 20 cm doosnede

Voorbereidingstijd
20 minuten
Bereidingstijd
45 minuten
Recept voor
10 stukjes

Instructies

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Laat vervolgens het ontdooide diepvriesfruit goed uitlekken. Snijd de appels in blokjes. Meng de appels met het fruit en meng daardoorheen de helft van de passievrucht. Vermeng vervolgens het fruit met de maïzena. Zorg dat de maïzena en het fruit goed door elkaar geroerd wordt. Meng dan het zout, suiker, citroensap, de speculaas- of koekkruiden en de kaneel door het fruit. Meng goed door en voeg toe aan een ovenschaal.

Maak nu de crumble door met je handen de boter door het meel, de havermoutvlokken, de suiker, het zout en de kruiden te mengen. Het mengsel moet de structuur van nat zand krijgen.

Leg daarna een laag crumble over het fruit heen. Bak de crumble nu 45-60 minuten in de oven totdat de bovenkant krokant is,

Eet de crumble met fruit warm op en top deze af met Griekse yoghurt en de rest van de passievrucht.

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print