Granola met banaan

Vergeet bananenbrood want vanaf nu heb je een nieuwe bestemming voor je overrijpe bananen. Deze granola met banaan is als je het mij vraagt de lekkerste ooit. Voor degenen die het nog niet weten: granola is een mix van granen, zaden en noten. De banaan zorgt ervoor dat het lekker sticky wordt, waardoor je van die lekkere chunks krijgt. Heerlijk om bijvoorbeeld ’s ochtends met yoghurt te eten.

Mijn granola met banaan recept is lekker makkelijk om te maken. Je hoeft niet alles in één keer op te eten want je kunt de granola heel goed bewaren in een afsluitbare pot. Zo blijft deze nog zeker twee weken goed. Zorg wel dat het echt goed is afgekoeld voor je het in een pot doet. Is het nog een beetje warm dan wordt het snel een beetje taai. Afkoelen is dus het advies.

Overigens is deze granola zo lekker dat het waarschijnlijk sneller op is dan je denkt. Dit recept maakt ongeveer 500 gram van de granola met banaan, maar je kunt het natuurlijk makkelijk vermenigvuldigen als je meer wilt maken.

Ingrediënten

  • 300 gram havervlokken
  • 100 gram ongebrande noten
  • 100 gram cranberries
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 4 eetlepels maple syrup
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 stuks bananen overrijp

Benodigdheden

  • Bakblik
  • Bakpapier

Voorbereidingstijd
15 minuten
Bereidingstijd
35 minuten
Recept voor
Granola hoeveelheid 500 gram

Instructies

 

Bij het granola maken begin je met de oven voor te verwarmen op 150 graden. Vervolgens bekleed je de bakplaat met bakpapier.

Doe de kokosolie, maple syrup en vanille extract in een pannetje en laat dit op laag vuur smelten.

Roer alle ingrediënten nu door elkaar en stort het uit op de bakplaat.

Bak de granola 35 minuten. Laat het daarna helemaal afkoelen en bewaar het in een afsluitbare bus.

Je kunt de granola zeker twee weken bewaren in een afsluitbare pot.

Eet smakelijk!

 

 

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print