Griekse yoghurt limoen cake

Wat een heerlijk lenteweer en daar hoort, wat mij betreft, deze lekkere frisse cake bij. Deze cake heeft een fris zure smaak en heeft net dat beetje anders dan anders. Je kunt de cake bestrooien met poedersuiker of overgieten met een glazuurlaagje. Ik heb dit keer het glazuur niet zelf gemaakt. Ik bedacht pas op het laatste moment dat ik een glazuurlaagje op de cake wilde en ik herinnerde me dat ik ergens nog een zakje glazuur van Dr. Oetker had liggen. Je legt het zakje glazuur 5 minuten in warm water en de glazuur is klaar. Decoreer daarna de cake met wat rasp van de limoen en de cake is klaar om aangesneden te worden.

Ingrediënten

  • boter 150 gr
  • suiker 200 gr
  • eieren 3
  • Griekse yoghurt 200 gr
  • limoenen 2
  • zelfrijzend bakmeel 250 gr
  • poedersuiker

Benodigdheden

  • cakevorm
  • bakpapier

Voorbereidingstijd
20 minuten
Bereidingstijd
90 minuten
Recept voor
12 plakjes

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Mix de boter met de suiker. Voeg één voor één de eieren toe, mix elke keer tot het ei helemaal is opgenomen en voeg dan het volgende ei toe. Daarna 200 gr Griekse yoghurt er door mengen.
  2. Rasp de schil van beide limoenen en voeg toe aan het mengsel. Snijd ze daarna doormidden en knijp het sap boven het mengsel uit. Meng dit goed door elkaar. Zeef het zelfrijzend bakmeel en mix kort door tot een glad beslag.
  3. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm. Bak in 60 á 65 minuten gaar. Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er schoon uit komt is de cake gaar. Laat eerst even in de vorm staan en laat hem daarna uit de vorm afkoelen. Bestrooi met poedersuiker of maak glazuur (zakje Dr. Oetker) en giet dit over de cake. Decoreer als laatste met rasp van de limoen.
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print