Lemonbar

Tweemaal per kwartaal bezoek ik een klant in Amsterdam en als ik op de terugweg langs de bakker loop waar ze heerlijke lemon bars verkopen, kan ik het niet laten en neem er een paar mee voor bij de thee. Nu alle januari drukte voorbij is, heb ik weer tijd om te bakken en te fotograferen en aangezien ik over een paar weken jarig ben, wil ik eens proberen de lemon bars zelf te bakken. Op deze zonnige zondag heb ik alle ingrediënten in huis om aan de slag te gaan en zoals jullie op de foto zien…… zien de lemon bars er goed uit en smaken heerlijk. De repen zijn smeuïg, fris en zoet.

De foto heb ik gemaakt met een macrolens 1/10s, F13, ISO 100 en omdat de sluitertijd 1/10 is, heb ik gebruik gemaakt van een statief. De foto is gemaakt in RAW en bewerkt in Lightroom. De lemon bars heb ik  in stukjes gesneden en op een oud rooster gelegd. Het rooster ligt op een broodplank. Het geheel heb ik met poedersuiker bestrooid. De citroenen op de achtergrond zijn door het diafragma F13 onscherp.

Ingrediënten

  • 240 gram boter
  • 400 gram suiker
  • 30 gram bloem
  • 4 eieren
  • 2 citroenen rasp van citroen
  • 2 citroenen(+/- 120ml sap) sap van citroen

Benodigdheden

  • Bakvorm
  • Bakpapier
  • Kom
  • Garde

Voorbereidingstijd
20 minuten
Bereidingstijd
50 minuten
Recept voor
15 stukjes

Instructies

Koekbodem

  • 240 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 260 gram bloem

Citroen laag

  • 300 gram suiker
  • 30 gram bloem
  • 4 eieren
  • rasp van 2 citroenen
  • sap van 2 citroenen(ongeveer 120ml sap)

 

Begin met het maken van de koekbodem. Doe de boter, suiker en bloem in een kom en mix tot een mooi deeg. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem.
Bak de koekbodem in 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Terwijl de koekbodem in de oven staat, kan de citroen laag gemaakt worden. Doe alle ingrediënten in een kom en roer met een garde tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel rusten tot de koekbodem klaar is.

Haal de bodem uit de oven en giet het citroenmengsel er overheen. Schuif de bakvorm terug in de oven en bak de lemon bars in 20-25 minuten op 180 graden. De citroen laag moet stevig zijn maar niet keihard.

Laat de lemon bar helemaal afkoelen voordat hij in stukjes gesneden kan worden. Strooi er voor het serveren wat poedersuiker overheen, zo zien ze er gelijk mooi uit.

Veel succes!

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Winkelwagen

0

Geen producten in je winkelwagentje.