Mango appelcake met kardemom

Onlangs heb ik, met een winactie op instagram, pannenkoekenmeel van Panash pancakes gewonnen. Ik ontving een mooi pakket met 4 smaken meel; chocolade, naturel, citroen gember en mango kardemom. Ik wist nog niet precies wat ik met het meel wilde bakken totdat Panash afgelopen week het recept van een mango appelcake deelde op instagram. Bijzonder eigenlijk om met pannenkoekenmeel een cake te bakken en ik was zeer nieuwsgierig naar de smaak. Nou……lekker dat hij is! Een gewaagde smaakcombinatie en absoluut een aanrader!

Ingredi├źnten

  • 150 gram Panash pancakes mango kardemom
  • 50 gram havermout
  • 1 pot 360 gram appelcompote 0% suiker(Hak)
  • 150 gram mango
  • 50 gram pecannoten
  • 10 gram geraspte kokos
  • 1/2 appel
  • 3 eieren

Benodigdheden

  • Kom
  • Cakeblik
  • Bakpapier

Voorbereidingstijd
20 minuten
Bereidingstijd
45 minuten
Recept voor
17 plakjes

Instructies

Snijd de mango in stukjes en de appel in dunne schijfjes. Zet de appelschijfjes even apart samen met de kokos.

De rest roer/mix je tot een beslag. Maak een vel bakpapier nat zodat je het goed in de cakevorm kunt doen. Giet het beslag in de vorm en leg de plakjes appel erop. Bestrooi met de kokos en bak in een voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten op 175 graden gaar.

Tip; heb je geen Panash mix? Gebruik dan (volkoren) meel, (spelt, boekweit, havermeel, enz.)en voeg wat kardemom toe aan het beslag.

 

Eet smakelijk!

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print