Mini pavlova met fruit

Pavlova is een zoet dessert dat bestaat uit een bodem van meringue met daarop vaak een laag mascarpone en vers fruit.

Nu de zomer er weer aan komt en al dat lekkere zomerfruit weer in de winkels ligt, gebruiken we aardbeien, frambozen, blauwe bessen en bramen als topping. Maar je kunt deze mini pavlova’ s natuurlijk maken met allerlei soorten fruit: ook mango, passievrucht, granaatappel, kiwi of perzik. Heb je dus nog een volle fruitschaal? Ga dan helemaal los met je favoriete fruit en zet dit heerlijke dessert vanavond nog op tafel.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 eetlepel maizena
  • 220 gram witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels + garnering poedersuiker
  • 16 gram vanillesuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 4 stuks aardbeien
  • handjevol bramen
  • handjevol bosbessen
  • handjevol frambozen

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Keukenmachine
  • Oven

Voorbereidingstijd
30 minuten
Bereidingstijd
75 minuten oven, 30 minuten afkoelen
Recept voor
12 stuks

Instructies

Verwarm de oven voor op 120 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Splits de eieren en klop de eiwitten met een keukenmachine los in een vetvrije kom, totdat er zachte pieken ontstaan.
Voeg nu in delen de maïzena en de witte basterdsuiker toe en blijf kloppen tot het mengsel stijf geklopt is (je moet de kom ondersteboven kunnen houden).
Schep 4 hoopjes van het mengsel op de met bakpapier beklede bakplaat. Maak met de achterkant van een lepel een kuiltje in het midden van de meringues, zodat je ze straks goed kan vullen.
Zet de bakplaat in de oven en bak de meringues 75 minuten.
Zet vervolgens de deur van de oven op een kier en laat ze in de oven afkoelen.
Doe de slagroom, de poedersuiker en de vanillesuiker samen in een kom en klop dit ook stijf.
Spatel voorzichtig de mascarpone erdoor en roer goed door totdat er geen klontjes meer zijn.
Verdeel het mascarpone mengsel over de meringues.
Snijd de aardbeien in stukjes en verdeel ze samen met de rest van het rode fruit over de pavlova’ s. Garneer met een beetje extra poedersuiker.
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print