Nicecream

Zonder schuldgevoel een bak ijs weglepelen? Het kan. Probeer nicecream, de gezondere versie van de doodnormale ice cream. En je maakt het ook nog eens makkelijk zelf. 

Waarom nicecream zo gezond is? Het zit boordevol fruit. Sterker nog: het bestaat volledig uit fruit, zonder toegevoegde suikers. Als basis wordt meestal (overrijpe) banaan gebruikt om een romige textuur te creëren. Daarnaast kun je je favoriete fruit toevoegen. 

Hoe maak je nicecream?

Snijd het fruit dat je wilt gebruiken in stukken en leg het in de vriezer tot het volledig bevroren is. Mix hierna de stukken fruit in een blender of keukenmachine tot een gladde, romige massa. Giet dit mengsel in een bak en zet opnieuw in de vriezer voor minimaal 1 uur. Hierna kun je het direct serveren. 

Tip: wil je het nog romiger maken? Voeg dan een scheutje (plantaardige) melk toe tijdens het mixen. 

Ingrediënten

  • bananen 2
  • doosje diepvriesfruit 1
  • amandelmelk 60 ml
  • amandelschilfers
  • munt een paar blaadjes

Benodigdheden

  • Keukenmachine

Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
4 uur
Recept voor
3 porties

Instructies

Snij de bananen in plakjes en doe deze in een zakje. Plaats het zakje met de banaan in de vriezer voor 4 uur.

Doe de bevroren banaan met het diepvriesfruit en 60 ml amandelmelk in de keukenmachine en draai tot een smeuïg geheel. Zet vervolgens nog even terug in de vriezer.

Na 15 min. kunnen de potjes gevuld worden met de Nice cream. Top af met munt en amandelschilfers.

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print