Op zomerse dagen heb je zin in een verkoelend ontbijt en dan is overnight oats met mango zeer geschikt. ‘s Avonds voeg je alle ingrediënten in een pot en de volgende ochtend heb je een goed, gezond en heerlijk ontbijt.
Ingrediënten
50 gram havermout
1 eetlepel chiazaad
1 eetlepel gebroken lijnzaad
1 eetlepel maple syrup
1 theeplepel vanille extract
200 ml melk
1 stuk rijpe mango
1 eetlepel granola (topping)
fruit naar keuze (topping)
Benodigdheden
Blender
Pot
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 nacht
Recept voor 1 portie
Instructies
Doe de havermout, chiazaad, lijnzaad, maple syrup, vanille extract in de Ball Mason Jar en roer door elkaar. Snij de mango in stukjes en doe deze samen met de melk in de blender. Voeg dit toe aan de havermout. Roer goed door elkaar en laat een nacht in de koelkast staan. Top de volgende ochtend af met fruit naar keuze en wat granola en je hebt een goed en lekker ontbijt.