Pasta pesto

Het is kruidig , groen en smeuïg: pasta pesto! Zelf maken met verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie is het allerlekkerst, en in de tussentijd kun je de pasta koken. Verrukkelijk makkelijk dus. Waar wacht je nog op?

Ingrediënten

  • 500 gram pasta
  • 75 gram rucola
  • 16 stuks gamba’s
  • 1 blikje ansjovisfilet
  • 8 stuks zongedroogde tomaatjes
  • 200 gram cherry tomaatjes
  • 40 gram basilicum
  • 75 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram pecorino
  • peper en zout
  • olijfolie

Benodigdheden

  • Blender
  • Pan

Voorbereidingstijd
10 minuten
Bereidingstijd
30 minuten
Recept voor
4 personen

Instructies

We maken eerst de pesto:

Pluk de blaadjes basilicum en doe ze in de blender. Rooster de pijnboompitten licht. Doe deze in de blender met de knoflook, pecorino en olie. Doe eventueel nog wat meer olijfolie in de blender totdat het een mooie massa is geworden. Voeg tot slot nog wat peper en zout toe.

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Als de pasta klaar is en afgegoten, doe deze dan terug in de pan en roer de pesto er doorheen. Bak intussen de gamba’s  en voeg deze, nadat ze gaar zijn, toe aan de pasta. Voeg als laatst de ansjovisfilet, de zongedroogde tomaatjes, de cherry tomaatjes en de rucola toe.

Serveer de past op het bord en rasp er nog wat kaas over.

De volgende dag is deze pasta nog heerlijk als een salade.

Eet smakelijk!

 

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print