Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was en snijd de rabarber en schil deze in stukken van een halve centimeter.

Smelt de roomboter op een lage temperatuur in een pannetje. (Ik wilde zelf even snel en gebruikte de magnetron.. De roomboter ontplofte en ik kon de magnetron fijn poetsen. Iets met haastige spoed haha). Als de boter is gesmolten voeg je de eieren, rietsuiker en vanillesuiker toe en zet je de mixer aan het werk. Mix tot een glad mengsel. Als het mengsel lauwwarm is kun je de yoghurt toevoegen. Het is belangrijk dat de boter niet te heet meer is, anders gaat de yoghurt schiften. Mix het geheel goed door. Nu gaan we het speltmeel zeven boven het beslag en mixen we het nog een paar minuutjes mee.

Spatel nu de rabarber en de frambozen voorzicht door het besla. Daarna stort je dit beslag in de taartvorm, die je met een vochtig bakpapiertje hebt bekleed. Bak de rabarber-frambozentaart in het midden van de oven af in ongeveer 50 minuten. De taart is gaar als je een satéprikker relatief schoon en droog uit de taart kunt halen. Laat de taart afkoelen op een rooster en serveer vervolgens.

Deze taart smaakt heerlijk bij de koffie/thee maar is ook lekker als dessert met een bolletje ijs.

Eet smakelijk!