Speculaas truffels

Het is de tijd van het jaar; speculaas, pepernoten en nog meer lekkers. Sinterklaasavondje is aanstaande en daarbij horen zeker deze truffels. Ze zijn eenvoudig te maken met maar 3 ingredienten.

Ingrediënten

  • 125 gram speculaas + 1 speculaasje voor de garnering
  • 50 gram monchou
  • 150 gram witte chocolade

Benodigdheden

Voorbereidingstijd
5
Bereidingstijd
60 minuten
Recept voor
12 stuks

Instructies

Maal in de keukenmachine de speculaasjes fijn. Haal er een eetlepel uit voor de garnering. Voeg dan de monchou toe en maal goed door totdat alles gemengd is. Kneed een bal van het mengsel en leg een kwartiertje in folie in de koelkast. Maak er daarna 12 bolletjes van en leg op een bord, bekleed met bakpapier een half uur in de vriezer zodat ze goed hard zijn geworden. Smelt de chocolade au bain marie. Prik een satéprikkertje in het bolletje en haal door de chocolade. Leg de truffels dan op het bakpapier en haal het stokje eruit. Bestrooi dan met de overgebleven gemalen speculaas. Laat de truffels vervolgens goed uitharden in de koelkast.

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Winkelwagen

0

Geen producten in je winkelwagentje.