Tom Kha Kai soep

O heerlijk was deze Tom Kha Kai soep. ‘T deed me terugdenken aan mijn Aziatische reizen. Heb inmiddels veel landen gezien en Azië is zeker favoriet. De cultuur, gastvrijheid, veiligheid en uiteraard ‘t eten is geweldig.

In Vietnam, Cambodja en Thailand heb ik kooklessen gevolgd. In Cambodja, Battambang, was ik samen met mijn vader en we kregen privéles. Eerst naar de markt, waar we uitleg kregen over de diverse producten en daarna in de keuken aan de slag. Wat genoten we! In Thailand, in Chiang Mai, kreeg ik privéles. Na mijn Vietnam reis, kookles in Hoi An, heb ik vrienden dezelfde kookles gegeven die ik daar gevolgd had. Ik zal weer eens een, daar geleerd gerecht, maken en ‘t met jullie delen. En…ben je in t buitenland, maakt niet uit waar, volg eens n kookles bij locals. ‘N hele ervaring en een mooie herinnering.

Deze Tom Kha Kai soep heb ik gemaakt met behulp van het verspakket van Albert Heijn. Zo goed als alle ingrediënten zitten in het pakket en de kipfilet, champignons, taugé en de koriander zijn zelf toe te voegen. Vind je koriander niet lekker, gebruik dan peterselie of selderij. Ik heb zelf voor deze soep geen champignons toegevoegd. Hou je niet van kipfilet dan is het ook mogelijk om garnalen te gebruiken.

Trouwens nog n tipje over de foto; als je wilt dat de koriander deels bovenop de Tom Kha Kai soep blijft, vul de ruimte eronder op met ‘t vlees van de soep of de groente zodat de koriander daarop blijft “drijven” of zet een heel klein schaaltje op z’n kop in de soepkom zodat je eigenlijk de koriander vastzet op het schaaltje.

Ingrediënten

  • verspakket Tom Kha Kai Albert Heijn 1
  • koriander 15 gr
  • taugé 25 gr
  • kastanje champignons 175 gr
  • water 750 ml
  • kipfilet 300 gr

Benodigdheden

Voorbereidingstijd
30 min
Bereidingstijd
2 uur, 30 minuten
Recept voor
4 personen

Instructies

Bereiden:

1. Maak de groente schoon. Snij de bospeen in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Snij de paprika in stukjes. Pel en snipper de ui. Kneus de sereh, pers de limoen uit, schil de gember dun en hak fijn. Snij de kastanjechampignons in plakjes. Snij de koriander fijn. Snij de kip in stukjes.
2. Doe het water, kip, kruidenpasta, kokosrasp, sereh en gember in een soeppan, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
3. Voeg de bospeen, paprika en ui toe, breng opnieuw aan de kook en laat 4 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Verwijder de sereh uit de soep.
4. Voeg de champignons toe en laat 1 minuut meekoken.
5. Voeg de kokosmelk toe en breng nogmaals aan de kook.
6. Voeg naar smaak limoensap toe.
7. Bestrooi voor serveren met koriander.

Tip: voeg bij stap 5, 100g taugé toe.
Liever geen kip? Vervang de kip voor gepelde rauwe garnalen.
Liever geen koriander? Vervang deze door basilicum.

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print