O heerlijk was deze Tom Kha Kai soep. ‘T deed me terugdenken aan mijn Aziatische reizen. Heb inmiddels veel landen gezien en Azië is zeker favoriet. De cultuur, gastvrijheid, veiligheid en uiteraard ‘t eten is geweldig.
In Vietnam, Cambodja en Thailand heb ik kooklessen gevolgd. In Cambodja, Battambang, was ik samen met mijn vader en we kregen privéles. Eerst naar de markt, waar we uitleg kregen over de diverse producten en daarna in de keuken aan de slag. Wat genoten we! In Thailand, in Chiang Mai, kreeg ik privéles. Na mijn Vietnam reis, kookles in Hoi An, heb ik vrienden dezelfde kookles gegeven die ik daar gevolgd had. Ik zal weer eens een, daar geleerd gerecht, maken en ‘t met jullie delen. En…ben je in t buitenland, maakt niet uit waar, volg eens n kookles bij locals. ‘N hele ervaring en een mooie herinnering.
Deze Tom Kha Kai soep heb ik gemaakt met behulp van het verspakket van Albert Heijn. Zo goed als alle ingrediënten zitten in het pakket en de kipfilet, champignons, taugé en de koriander zijn zelf toe te voegen. Vind je koriander niet lekker, gebruik dan peterselie of selderij. Ik heb zelf voor deze soep geen champignons toegevoegd. Hou je niet van kipfilet dan is het ook mogelijk om garnalen te gebruiken.
Trouwens nog n tipje over de foto; als je wilt dat de koriander deels bovenop de Tom Kha Kai soep blijft, vul de ruimte eronder op met ‘t vlees van de soep of de groente zodat de koriander daarop blijft “drijven” of zet een heel klein schaaltje op z’n kop in de soepkom zodat je eigenlijk de koriander vastzet op het schaaltje.